fbpx

Værd at vide om høns & hønsehuse

Hønsehus eksperten

Vi er et dansk firma, hvor vi udvikler og producere unikke Hønse og kanin huse. vi bestræber os på at levere et produkt, som er i god kvalitet og som holder i mange år.

Vi udvikler løbende nye modeller og typer, Men tager også gerne imod special bestillinger. Så hvis du går med en drøm om et særligt type hus. så kontakt os endelig. så  vi sammen kan gøre din drøm til virkelighed.

Rotte sikret

Ønsker du, at dine høns skal trives godt, er et hønsehus en nødvendighed – og ikke mindst et minimums krav for dine høns’ sikkerhed, da især rotter, katte og ræve kan være en pestilens og true dine høns’ ro og velværd. Dette er grunden til at vi bl.a. hæver hønsehuset en smule over jorden og benytter 0,9 mm volierer net i hele hønsegården. Så ingen ubudne gæster kommer på besøg i dit hønsehus. Der er intet værre end at opleve Mikkel ræv har været i aktion. Så rotte/rævesikring har vi som standard på alle vores huse.. 

Gård og hus

Et godt hønsehus tillader dine høns et sted at bo og slå rede, imens de kan opretholde deres sociale hierarki, hvilket hjælper med at minimere territorial adfærd, som ellers kan føre til kamp eller mobning i flokken. Noget så simpelt som en træstige kan hjælpe med skabe et hierarki. Dette vil også sikre, at du har udhvilede og sunde høns. Dermed skal dit valg af størrelsen på hønsehuset afspejle antallet af høns. Hvis du opbevarer høns til at producere æg, er dit hønsehus afgørende. Med gode vilkår vil du kunne få dine høns til at producere flere æg. Redekasser med passende størrelse og mellemrum bruges blandt de bedste hønsehuse, da redekassen giver dine høns en mere behagelig tilværelse og bedre æglægning. Det bliver derudover noget lettere for dig at kunne indsamle æggene uden unødig stress og forstyrrelse for hønsene.

Matriale brug

 

Kan et billigt hønsehus tilgodese det samme behov som et dyrt hønsehus? Typisk får du, hvad du betaler for, det vil sige, at køber du et billigt hønsehus vil materialet og konstruktionen af selve hønsehuset muligvis være af dårligere stand, og dermed skabe risiko for indtrængen af rovdyr og skadedyr. Du skal desuden også selv tænke over, hvor stor en indsats du selv vil lægge i den daglige vedligeholdelse, hvor et hønsehus af højere kvalitet kan minimere din påkrævede indsats i form af redekasse, bedre adgang ved rengøring, lettere mulighed for rengøring af reden osv.

Maling

Vi har som standard farver, sort, hvid og svenskrød. disse farver kan kombineres efter eget ønske. Husene bliver grund malet med kvalitets maling fra xl.

Vi anbefaler at du køber huset malet hos os, eller selv maler huset med det samme, det forlænger holdbarheden af træet og pladerne suger ikke fugt. Der ud over anbefaler vi at du også maler huset  indvendig på alle flader. Det hjælper imod fugt og utøj. Hvis du ikke vil male huset indvendigt, skal du give alle indvendige flader kalk behandling hver måned for at undgå at træet trækker fugt og udvikler svamp.

Vælger du at købe et hus uden at male det, gives ingen garanti, for holdbarhed af træet.

Ønsker du en anden farve, kan dette sagtens imødekommes mod et tillæg.

Kundeservice

For os er det vigtigt at alle vores aftaler med vores kunder bliver overholdt, vi kommer til tiden og  laver de opgaver der er blevet aftalt. 

Bestilling

Når du bestiller et hus hos os, køber du som hovedregel et hus der er klar til høns/kaniner når vi har leveret og monteret det. Altså et komplet hus med tilhørende rotte/ræve sikring, siddepinde, redekasse, udluftning, vindue og stige.

Bestilling kan ske enten over mail, webshoppen eller telefon. når du har lagt en bestilling, bliver du kontaktet vedrørende leverings dag, og du får tilsendt en bekræftelse og en faktura. Der er også mulighed for at komme og se alle vores modeller og høre mere om vores mange muligheder.. Alle udstillings modellerne står udenfor døgnet rundt, Så kom og kig når det passer dig. hvis du har brug for råd og vejledning, skal vi aftale en dag og tidspunkt, så vi er sikre på at vi er på værkstedet. 

Ring på 29 85 04 62

Top 5 hønseracer til begyndere

De fleste nybegyndere er i tvivl om hvilke race høns de skal vælge. Derfor giver vi dig her nogen fif så det måske bliver lettere for dig at vælge. Hos Hønsehus eksperten anbefaler vi altid kun rene racer. Da det er vigtigt for os at hønsene har haft det så godt som overhovedet muligt. Og kommer fra et sundt og naturligt miljø. Så her har vi lavet hvad vi syntes er en top 5 for begyndere

Nr. 1 - Orpington

Denne tunge rolige race, er populær af mange grunde. Den er er roligsindet, tålmodig og yderst børnevenlig. De fleste store racer er mere afbalanceret og rolige.
Det er også en meget madglad høne, så pas på overvægt. Husk når høns er overvægtige ligger de ikke mange æg. Orpington bliver nemt skruk, så ønsker du at ruge kyllinger på rigtig vis, så er denne race super. Hun er også en fortrinlig mor.

Orpington er også en god kødhøne, så med alle de forskellige fordele er der en god grund til at vi har lagt den på 1 pladsen.

Nr. 2 - Silkehøne

Silkehøns er en gammel race, der siges at komme fra Kina. Den kender man på den silkebløde og puffet fjerdragt, der ligner pels. De er finde og venlige høns, der godt kan lide at sidde på skødet, og se herskablige ud. De egner sig godt til børnefamilier. Silkehøns er en lille race, som passer godt til de mindre haver, de skraber hellere ikke så meget i havens bede. De er heller ikke flyvske, så denne race er yderst populær i villakvarterer og byer.

Silkehønen er ikke den bedste æglægger, men den er til gengæld god til at skrukke, og egner sig derfor til familier, der gerne vil udruge kyllinger selv.

Nr. 3 - Wyandotte

Denne race er populær, pga. dens meget smukke ydre og da den er yderst nem at få tam, den følger dig rundt i haven og underholder dig gerne med dens sjove sind. Den også en rigtig god æglægger.

Racen findes i mange smukke farver. 

Nr. 4 - Brahma

Racen her en en af de største racer, hvis du søger en rolig og speciel høne, så skal du vælge denne. Brahmaen har de sjove fjerbeklædte fødder, som mange syntes er sjovt. Fjerne på fødderne kan være svære at passe i mudderet vejr. 

Det er ikke en race der skraber meget i jorden, så der er chance for at dine bede kan være i fred. Det er en høne der kan klare meget koldt vejr og så ligger hønen de flotteste brune æg.

Nr. 5 - Sussex

Sussex er nok det der kommer tættest en klassisk høne i udseende og er en rigtig god allround høne. En omgængelig høne, der egner sig godt som havehøne, da den ikke er flyvsk. En race der vokser hurtigt og er kendt for at lægge mange æg om vinteren, hvor mange andre racer ellers holder pause.

Racen er meget nysgerrig, så her har du også en høne der render efter dig i haven og går gerne med ind i huset hvis den får lov. Det er en race du hurtigt kan gøre tam. Sussex har brug for skygge i sommersolen.

Den populære høne

Cream Legbar

er den populære høne pga. dens smukke turkise/ grønne æg. Den lægger mange æg. Det er en forholdsvis rolig race med et godt sind.

De mange muligheder

Der findes utallige racer og muligheder inden for høns. Så et godt råd inden du anskaffer dig høns i haven er, at sætte dig lidt ind i de forskellige racer. Og beslutte hvad det er du vægter højt.

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.