fbpx

Hønsehuse

Hønsehuse til salg

På nuværende tidspunkt tilbyder vi fem forskellige typer hønsehuse. Konstruktionen og materialet er nøjagtig det samme til alle hustyperne og består hovedsageligt af trykimprægneret fyrretræ. Hønsehusene består derudover af træplader med høj isoleringsevne. Alle vores hønsehuse udover type 5 har en udgangsrampe lavet af træ. Her kan du læse kort om, hvad forskellen er på vores forskellige hønsehustyper:

Type 1

Type 1 er den lille model, som er perfekt til enten din høne eller kaniner som har mulighed for at blive lukket ud i større gård eller have. Huset måler 80x200cm inkl. gård og købes komplet med udluftning, stige og altankasse.

Type 2

Type 2 er modellen for dig, som måske allerede har en hønsegård, men mangler eller har brug for en opgradering af et hønsehus. Type 2 huset er det samme som Type 3, men uden gård. Huset er 110x100cm og 180cm høj. Hønsehuse af type 2 er løftet over jorden for at beskytte mod ræve og rotter. Hønsehuset er inkl. vindue, altankasse, udluftning, stige, siddepinde og indvendig redekasse.

Type 3

Type 3 er vores mest populære hønsehus og er perfekt til 4 til 7 høns. Hønsehuset er specielt egnet til dig, der lige er startet ud med høns eller bare gerne vil have få høns eller nogle kaniner i haven. Har du mere end 4 høns, anbefaler vi, at de skal have adgang til have også. Huset måler 110×315 cm. inkl. gård, en højde på 180 cm. og indgangs låge måler 60 cm. Hønsehuset købes komplet med rotte/rævesikring, vindue, udluftning, stige, redekasse og siddepinde.

Type 4

Type 4 er meget lignende vores type 3, men kan rumme flere høns eller give dine høns bedre plads. Huset passer til 4 til 10 høns, hvis de får adgang til have. Hønsehuset måler 160×400 cm. og en højde på 210 cm., hvilket gør menneskelig indgang noget mere komfortabel når hønsehuset skal rengøres. Som standard køber du huset inkl. rotte/rævesikring, udluftning, vindue, altankasse, siddepinde og indvendig redekasse.

Type 5

Type 5 er meget ens type 4, hvor hovedforskellen udover designet er et større indbo til hønsene, alligevel anbefaler vi stadig kun 4 til 10 høns, hvis de får adgang til have. Vores hønsehuse af type 5 måler 160×400 cm. og 210 cm. højt til kip. Som standard køber du huset inkl. rotte/rævesikring, udluftning, vindue, altankasse, siddepinde og indvendig redekasse.

Type 6

Type 6 er til dato vores største hønsehus. Huset passer til 6 til 12 høns, hvis de får adgang til have. Dette hønsehus indeholder to rum, hvilket giver plads til et depotrum til foder og andet tilbehør. Derudover er hønsehuset handicap venligt, da der er dobbelt låge i hønsegården, hvilket giver nemmere adgang for kørestole. Huset måler 175×415 cm. og en højde på 220 cm. Som standard køber du hønsehuset inkl. rotte/rævesikring, udluftning, vindue, altankasse, siddepinde og indvendig redekasse.

Hvorfor skal man have et hønsehus?

Mange danskere lever med drømmen om at blive selvforsynende, men ved ikke hvor de skal starte. Et hønsehus kan være starten på en eventyrlig livsstil med friske æg om morgenen og klukken fra haven. Der er ikke meget arbejde i at holde høns, da høns ikke kræver samme opmærksomhed som andre husdyr.

Idyl i haven

Du kan forestille dig en morgen med dug på vinduet. Solen er ved at stå op og du har brygget din første kop kaffe. Du kigger ud i haven og ser dit hønsehus og dine høns hygger rundt i græsset. Stemningen bliver hurtigt sat med et hønsehus, æg hver morgen er blot et plus. Hvis du nu overvejer at få et hønsehus, så kan vi kun anbefale at du finder ud af hvor mange høns som du ønsker at holde. Dette er nemlig med til at give dig det bedste hønsehus, når det kommer til en størrelse, som kan holde mængden af høns og stadigvæk være plads til i haven.

Vores hønsehuse

Vi har 7 typer af hønsehuse. De små hønsehuse starter ved type 1 og går op til det helt store hønsehus type 7. Alle vores hønsehuse er lavet med dansk snedkerarbejde – så vi går meget op i at kvaliteten af hønsehuset stråler igennem og kan holde i mange år. Du finder ikke et hønsehus hos Hønsehus Eksperten som vi ikke er stolte af, men vi ved at dine behov ikke altid er de samme som vores udvalg. Vi tilbyder derfor altid muligheder for tilføjelser til hønsehuset via vores webshop. Her kan du vælge maling, etablering af foderskab og meget mere. Er du nysgerrig om hvordan vores hønsehuse ser ud i virkeligheden, så er alle vores hønsehuse placeret udenfor døgnet rundt. Så du kan altid komme forbi og tage et kig når det passer dig – skulle du have brug for rådgivning, så ring på 29 85 04 62, så aftaler vi et tidspunkt sammen.

Et hønsehus af bedste kvalitet

Vores hønsehuse er lavet af de bedste materialer og lavet igennem dansk snedkerarbejde. Dette sikrer dig at du får et hønsehus som holder i lang tid. Der er brug for minimal vedligeholdelse når du modtager et hønsehus fra Hønsehus Eksperten. Vi har nemlig sørget for behandling af træet og råder altid at vi maler det – da vi på den måde kan sikre træets fulde beskyttelse. Du skal selvfølgelig behandle træet med nogle års mellemrum, da dette igen blot giver træet en længere levetid og holder sin pæne natur.

Fritgående høns eller hønsegård?

Som førstegangs holder af høns, så kan det være svært at vide om man skal gå med hønsegården eller om de høns man anskaffer sig, blot kan vandre rund i haven og sove trygt i et af vores hønsehuse. Der er fordele ved begge to måder at holde høns på. Holder du dem beskyttet i en hønsegård, jamen så slipper du og dine høns for bekymringerne for ubudne gæster som ræve. Det kan også være en fordel, hvis du får høns som har let ved at flyve og kan hoppe og havens hække eller hegn. Får du til gengæld høns, som fint kan gå rundt i haven trygt og sikkert, så kan de jo hjælpe dig med de daglige opgaver. De hjælper nemlig med at klippe græsset og holder ukrudt i haven nede – de spiser nemlig mælkebøtter.

Får jeg æg eller kyllinger?

Drømmen om at holde høns og spise æg hver morgen er delt af mange. Dog er der bekymringer for at man henter et æg og slår den ud og ser en kylling. Dette sker ikke bare – ægget skal først og fremmest være befrugtet, så har du ikke en hane i hønsegården, er der ingen bekymringer. Skulle du have en hane, så skal hønen ruge på ægget i godt 21 dage, før en kylling vil komme ud. Så du kan trygt hente dine æg til morgenmaden. Vil du have kyllinger, jamen så skal du blot anskaffe dig en frisk hane. En hane kan fint befrugte 5 høns og skabe grobund for nye kyllinger.

Kan jeg holde kaniner i jeres hønsehuse?

Det korte svar: ja. Det er let at holde kaniner i vores hønsehuse, da vores hønsehuse er bygget til at kunne holde både høns og kaniner. Kaniner og høns har det til fælles at de begge har brug for rigelig plads i hønsegården og et trygt sted at kunne falde ind og finde ro. Så hvis du har overvejet at få en kanin eller to, så er vores hønsehuse perfekt til dig.

Levering i hele Danmark

Uanset hvor du befinder dig i Danmark, så kommer vi ud med dit hønsehus. Vi kommer nemlig ud og monterer det på din adresse, så du ikke behøver at løfte en finger. Når du har lagt en bestilling hos os, enten på vores webshop her, mail eller telefonisk, så modtager du en ordrebekræftelse med en leveringsdato.

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.